Projecten & Schoolreizen

Schoolreizen

Slaapfeestje in de kleuterschool

Elk jaar krijgen onze oudste leerlingen van de kleuterschool de kans om samen met hun klasgenoten en leerkrachten een gezellig slaapfeestje te houden op school, inclusief veel spelletjes, een pyjamafeestje in de sporthal, slapen in hun klaslokaal en een heerlijk ontbijt in de ochtend.

Jaarlijkse daguitstap

De hele kleuterschool gaat elk jaar op een gezamenlijke daguitstap in de omgeving van de school met plezier en spel als hoofddoel. Eens even weg uit de school en samen met de klasgenootjes een fijne tijd beleven in een speeltuin, wat is er nou leuker dan dat?

Daguitstap per sectie (kleuterschool + lagere school)

Om een sterke band te creëren tussen de kleuterschool en de lagere school, nemen onze leerlingen elk jaar samen deel aan een leuke daguitstap, vaak per taalsectie. Onze Franstalige sectie doet bijvoorbeeld elk jaar een fietstocht, met een lekker ijsje als eindbestemming!

Theater

Elk jaar bezoekt een theatergroep onze kleuterschool en presenteert een interactieve, ludieke voorstelling, die al onze leerlingen probeert te betrekken bij het plezier van het theater.

Projecten & Evenementen

Europese Dag van de Talen + Europadag

Op de Europese Dag van de Talen (26 september) en Europadag (9 mei) vieren we de rijke taalkundige diversiteit van Europa en richten we ons op het belang van een leven lang talen leren voor iedereen, door samen liedjes te zingen in verschillende talen, enz.

Boekenbeurs

In oktober wordt in de hal van de lagere school een Engelse boekenbeurs gehouden met een groot aanbod aan kwaliteitsboeken, waar al onze leerlingen en ouders welkom zijn.

Halloween

Op de vrijdag voor onze herfstvakantie vieren we het begin van de feestdagen tijdens een gezamenlijke herfstviering. Tijdens deze bijeenkomst in de hal van de lagere school zingen en dansen we samen op onze favoriete nummers, gekleed in onze favoriete Halloween- of fantasie-outfit.

Sint Maarten Lichtwandeling

Elk jaar rond 11 november organiseert onze Oudervereniging in samenwerking met de school de Sint Maarten Lichtwandeling rond het schoolterrein. Na deze charmante avondwandeling wordt er op de speelplaats van de lagere school een vreugdevuur gemaakt met wafels, warme chocolademelk, enz.

Sinterklaas

Op 6 december zijn we altijd blij om Sinterklaas te verwelkomen op onze school. Na een warm welkom samen, zal hij met cadeautjes en snoepjes zowel onze kleuterschool als onze lagere school bezoeken. Samen zingen we liedjes om te vieren dat hij naar onze school komt.

Kerstlunch en -show

Op de laatste dinsdag voor de kerstvakantie geniet onze hele schoolgemeenschap samen van een kerstlunch in de schoolkantine waar ouders vrijwillig meehelpen. Kerstmutsen, kerstversiering en -verlichting, wat een gezellige sfeer voor een heerlijke lunch!

Op de laatste dag voor de kerstvakantie komen onze kleuterschool en lagere school samen in de grote hal van de lagere school voor onze jaarlijkse kerstshow, waarbij er dans- en zangvoorstellingen, etc. worden gegeven door de verschillende klassen. Na de kerstshow sluiten we de dag samen af in de hal met warme chocolademelk en warme nieuwjaarswensen.

Kerstmarkt

Om de twee jaar nemen al onze klassen van de kleuter- en lagere school, samen met onze Oudervereniging, deel aan een gezellige kerstmarkt in de gangen van onze lagere school. Elke klas maakt kunstwerkjes en lekkernijen die door elkaar, de leerkrachten en de ouders kunnen worden gekocht. Daarna wordt alle winst gedoneerd aan een door de school gekozen liefdadigheidsinstelling.

Carnaval

Elke vrijdag voor de carnavalvakantie krijgen onze leerlingen de kans om zich te verkleden in hun favoriete personage. Onze leerkrachten organiseren een carnavalsfeestje in de kleuterschool, met wat hapjes, drankjes en leuke muziek.

Paasontbijt

Onze school brengt al onze leerlingen en leerkrachten dichter bij elkaar tijdens een vrolijk paasontbijt, waar iedereen chic gekleed of in hun pyjama aanwezig is. Onze kinderen in de kleuterschool dragen zelfs kleurrijke, zelfgeknutselde paashoedjes (Easter bonnets). Elk kind brengt iets mee om te eten of te drinken of maakt zelf iets lekkers.