Projecten & Schoolreizen

Schoolreizen

1e & 2e LEERJAAR: Uitstap naar de boerderij (1 of 2 nachten)

Het verkennen van het boerderijleven gedurende 2 of 3 dagen in een lokale boerderij zoals Green Valley of 't Groenhof laat onze leerlingen niet alleen dichter bij hun klasgenoten groeien, maar ook bij de dieren en de natuur.

3e LEERJAAR: uitstap naar het water (2 nachten)

Onze leerlingen van het 3e leerjaar krijgen de kans om onze Belgische zee (De Panne) of een nabijgelegen meer (Zilvermeer) te bezoeken. Hoe dan ook, ze zullen ongetwijfeld met volle teugen genieten van dit water- en strandavontuur!

4e LEERJAAR: Hoge Rielen fietsuitstap (3 nachten)

In het 4e leerjaar krijgen onze leerlingen de perfecte combinatie tussen natuur en avontuur in de Hoge Rielen met een verscheidenheid aan leerrijke openluchtactiviteiten in het bos.

5e LEERJAAR: Malmedy schoolreis (3 of 4 nachten)

Tijdens de schoolreis van het 5e leerjaar ligt de focus op het samenwerken en -spelen door middel van actieve en avontuurlijke activiteiten zoals een klim- en oriëntatieparcours, zodat ze nog een laatste avontuurlijke herinnering hebben voordat ze samen naar de middelbare school gaan.

Daguitstap per sectie (kleuterschool + lagere school)

Om een sterke band te creëren tussen de kleuterschool en de lagere school, nemen onze leerlingen elk jaar samen deel aan een leuke daguitstap, vaak per taalsectie. Onze Franstalige sectie doet bijvoorbeeld elk jaar een fietstocht, met een lekker ijsje als eindbestemming!

Projecten & Evenementen

Halloween

Op de vrijdag voor onze herfstvakantie vieren we het begin van de feestdagen tijdens een gezamenlijke herfstviering. Tijdens deze bijeenkomst in de hal van de lagere school zingen en dansen we samen op onze favoriete nummers, gekleed in onze favoriete Halloween- of fantasie-outfit.

Sint Maarten Lichtwandeling

Elk jaar rond 11 november organiseert onze Oudervereniging in samenwerking met de school de Sint Maarten Lichtwandeling rond het schoolterrein. Na deze charmante avondwandeling wordt er op de speelplaats van de lagere school een vreugdevuur gemaakt met wafels, warme chocolademelk, enz.

Sinterklaas

Op 6 december zijn we altijd blij om Sinterklaas te verwelkomen op onze school. Na een warm welkom samen, zal hij met cadeautjes en snoepjes zowel onze kleuterschool als onze lagere school bezoeken. Samen zingen we liedjes om te vieren dat hij naar onze school komt.

Kerstlunch en -show

Op de laatste dinsdag voor de kerstvakantie geniet onze hele schoolgemeenschap samen van een kerstlunch in de schoolkantine waar ouders vrijwillig meehelpen. Kerstmutsen, kerstversiering en -verlichting, wat een gezellige sfeer voor een heerlijke lunch!

Op de laatste dag voor de kerstvakantie komen onze kleuterschool en lagere school samen in de grote hal van de lagere school voor onze jaarlijkse kerstshow, waarbij er dans- en zangvoorstellingen, etc. worden gegeven door de verschillende klassen. Na de kerstshow sluiten we de dag samen af in de hal met warme chocolademelk en warme nieuwjaarswensen.

Kerstmarkt

Om de twee jaar nemen al onze klassen van de kleuter- en lagere school, samen met onze Oudervereniging, deel aan een gezellige kerstmarkt in de gangen van onze lagere school. Elke klas maakt kunstwerkjes en lekkernijen die door elkaar, de leerkrachten en de ouders kunnen worden gekocht. Daarna wordt alle winst gedoneerd aan een door de school gekozen liefdadigheidsinstelling.

Paasontbijt

Onze school brengt al onze leerlingen en leerkrachten dichter bij elkaar tijdens een vrolijk paasontbijt, waar iedereen chic gekleed of in hun pyjama aanwezig is. Onze kinderen in de kleuterschool dragen zelfs kleurrijke, zelfgeknutselde paashoedjes (Easter bonnets). Elk kind brengt iets mee om te eten of te drinken of maakt zelf iets lekkers.

Verkeerspark

Verkeersveiligheidslessen zijn van groot belang voor de ontwikkeling van een veilige weggebruiker. Daarom krijgen onze leerlingen van het 1e tot en met het 4e leerjaar elk schooljaar een les over veiligheid in het verkeer in het Verkeerspark van Mol.

Europese Dag van de Talen + Europadag

Op de Europese Dag van de Talen (26 september) en Europadag (9 mei) vieren we de rijke taalkundige diversiteit van Europa en richten we ons op het belang van een leven lang talen leren voor iedereen, door samen liedjes te zingen in verschillende talen, enz.

Sportdag

Met de zomer in aantocht veranderen we tijdens de sportdag onze sportvelden in een gigantische speeltuin. Leerlingen amuseren zich ten volle met hun klasgenoten en leerkrachten en ontwikkelen tegelijkertijd ook meer kracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen.

Wedstrijden

Om onze leerlingen te motiveren voor wiskunde en andere vakken neemt onze school deel aan verschillende wedstrijden, zoals Kangoeroe, een wiskundewedstrijd. Na deelname aan de wedstrijd ontvangen alle leerlingen een deelnamecertificaat en een leuk cadeautje. Er worden prijzen uitgereikt voor de leerlingen en klassen met de beste resultaten.

Boekenbeurs

In oktober wordt in de hal van de lagere school een Engelse boekenbeurs gehouden met een groot aanbod aan kwaliteitsboeken, waar al onze leerlingen en ouders welkom zijn.

Carnaval

Elke vrijdag voor de carnavalvakantie kunnen onze leerlingen zich in hun favoriete personage verkleden en op hun favoriete liedjes dansen en zingen. Onze leerkrachten organiseren allerlei spelletjes, workshops en andere leuke activiteiten in de hal en de gangen van de lagere school, zoals een minidisco en podiumoptredens.