Diensten & Faciliteiten

Diensten

Schoolrestaurant

Het schoolrestaurant, beheerd door een externe partner Ciano International, biedt een dagmenu (warme maaltijd), broodjes, soep en salades aan. De leerlingen gebruiken hun multifunctionele digitale badge om maaltijden en drankjes in het restaurant te betalen. Voor onze kleuters wordt de warme lunch uit de kantine geserveerd in de eetzaal van de kleuterschool.

Medische dienst

De medische dienst organiseert algemene medische onderzoeken voor leerlingen in de kleuterschool (3-5 jaar), 1e en 5e leerjaar en 2e en 4e middelbaar.  We volgen de vaccinaties op en geven ze ook (na toestemming van de ouders) volgens het basisschema van de Vlaamse Overheid.

De schoolverpleegster is aanwezig tijdens de schooluren om medische hulp te verlenen.

Transport

De ouderraad organiseert dagelijks vervoer met bussen vanuit Antwerpen en Eindhoven. 
Meer info en inschrijven: paesmol.eu

De school is ook bereikbaar met het openbaar vervoer via de stations van Mol en Geel.

Internaat

De school werkt samen met verschillende externe internaten, die ook het vervoer van en naar school voorziet. De leerlingen kunnen van maandag tot en met vrijdag in het internaat verblijven.
Meer info: talententhuisturnhout.be of leefhuisconnect.be

Naschoolse opvang

Onze Oudervereniging organiseert en beheert de naschoolse opvang (Garderie) op onze schoolcampus. De Garderie is elke schooldag geopend en biedt op maandag- en vrijdagmiddag verschillende activiteiten aan.  De Naschoolse opvang is vooral bedoeld voor kleuters en leerlingen van de lagere school. 

Meer info: paesmol.eu

Creche (0-3 y)

Er is een kinderopvang voor kinderen tussen 0 en 3 jaar op de campus van onze school. Deze kinderopvang is ook toegankelijk voor externen.

Voor meer informatie en inschrijvingen betreft de crèche op onze campus, kan je contact opnemen via:

www.troetelland.be
Tel: +32 (0) 487 93 71 00

 

24 uur beveiliging

Een extern beveiligingsbedrijf zorgt voor 24-uur beveiliging van de schoolcampus. Ouders kunnen een autosticker aanvragen om hun kind(eren) af te zetten en op te halen. Bezoekers mogen het domein niet betreden zonder voorafgaande kennisgeving of uitnodiging.

ICT

Om een digitale leeromgeving voor onze leerlingen te voorzien, worden digitale middelen en programma's zoveel mogelijk in het curriculum geïntegreerd.
De leerlingen van de lagere en middelbare school krijgen een persoonlijke login zodat ze hun ICT vaardigheden zo veel mogelijk kunnen ontwikkelen tijdens de lessen ICT.
De leerlingen van de middelbare school krijgen een persoonlijk account in Office 365.
Onze school maakt gebruik van een online schoolmanagementplatform 'SMS' om te communiceren met leerlingen en ouders.

Faciliteiten

Groene campus

Onze groene campus is 20 hectaren groot en is gelegen in een bos in het hart van landelijk Vlaanderen. Leerlingen kunnen er leren en genieten in de uitgestrekte natuur.

Sportzaal

De 3 sportzalen zijn uitgerust met een polyvalente sportvloer voor het beoefenen van  allerlei sporten zoals gymnastiek, basketbal, volleybal,...

Sportvelden (Middelbare school)

De mogelijkheid om buiten te sporten op een groene campus is een van de voorrechten van de leeringen van ES Mol. Atletiek, voetbal en tennis zijn slechts enkele van de vele sporten die tijdens de wekelijkse sportlessen worden beoefend.

Zwembad

Vanaf de kleuterschool volgen alle leerlingen een zwemprogramma in het 25-meter bad gelegen op onze campus. De leerlingen die extra sport volgen, krijgen ook een initiatie in diepzeeduiken.

Speelbos (Kleuter- en lagere school)

Omdat we het geluk hebben dat onze school in een groene omgeving ligt, kunnen onze kleuters en leerlingen van de lagere school met volle teugen genieten van de bossen.  Als het weer het toelaat, brengen onze leerlingen drie keer per week hun lunchpauze door in het speelbos. Af en toe gaan ook onze kleuterklassen onder begeleiding van de juffen op verkenning in het bos.

Het speelbos is tijdelijk gesloten. 

Bibiotheken

Onze leerlingen worden gestimuleerd om te lezen en van boeken te houden door onze twee volledig uitgeruste bibliotheken. Ze kunnen boeken ontlenen en mee naar huis nemen. Leerlingen van de lagere school bezoeken de bibliotheek met hun leerkracht en leren hoe ze een fictieboek kunnen vinden om van te genieten en een informatieboek om meer te leren over allerlei onderwerpen. Onze leerlingen van de middelbare school gebruiken de bibliotheek om te studeren, op computers te werken en informatie op te zoeken. We bieden boeken aan in verschillende Europese talen en op verschillende leesniveaus.

Domus (Middelbare school)

De multifunctionele zaal 'Domus'  van de middelbare school wordt gebruikt voor informatieavonden voor ouders, conferenties, examens, vergaderingen, workshops, enz. De Domus biedt ook een ruimte voor de leerlingen van het 6e en 7e jaar, waar ze tijd kunnen doorbrengen en zelfstandig kunnen studeren.