Toelating

Aanvraag tot inschrijving

De Europese School Mol is toegankelijk voor alle kinderen.
De leerlingen behoren tot één van de volgende categorieën:

  • Categorie I: De ouders zijn personeelsleden van een Europese instelling of een geaccrediteerde organisatie, met een contract van minimaal één jaar. Deze leerlingen zijn vrijgesteld van schoolgeld.
  • Categorie II: De ouders zijn leden van het personeel van een bedrijf dat een speciale overeenkomst heeft met de Europese scholen en betalen het schoolgeld voor Categorie II voor de student.
  • Categorie III: De ouders betalen het schoolgeld. Deze leerlingen kunnen worden toegelaten als er plaatsen beschikbaar zijn en als ze aan de toelatingsvoorwaarden voldoen.

Wat betreft de toelating, geven wij voorrang aan kinderen van Categorie I, gevolgd door Categorie II en daarna Categorie III. Wij houden ook rekening met het feit dat er al dan niet broers of zussen reeds in de school ingeschreven zijn. 

Kandidaten wordt gevraagd om eerdere schoolrapporten voor te leggen om de juiste jaargroep te bepalen en om inzicht te krijgen in de schoolgeschiedenis van de leerlingen (behalve voor kleuterklassen). De equivalentietabellen (vergelijking met andere nationale systemen) zijn te vinden in de algemene regels op de website van de Europese Scholen: document General rules of the European schools.

Schoolgeld

Informatie over het schoolgeld voor Categorie III vindt u hier

Voor gezinnen met meer dan één kind in de school wordt het schoolgeld voor het tweede kind met 20% verlaagd. Voor een derde of een volgend kind wordt het schoolgeld met 40% verlaagd.

Kosten voor boeken, schoolreisjes en incidentele uitgaven zijn niet in deze kosten inbegrepen.

Toelating & contact

Ontdek nog meer over onze school in deze brochure.

Ben je geïnteresserd in ES Mol?

Zou u graag uw kind inschrijven, de school eens bezoeken of meer informatie wensen te ontvangen over onze school? Gelieve dan het onderstaande formulier in te vullen. Wij zullen u dan telefonisch of per e-mail contacteren om al uw vragen te beantwoorden en een inititeel advies te formuleren. Tijdens de schooluren kan u steeds de secretaresse van de school contacteren voor meer informatie:

Kleuterschool

Anna Salaerts

+32 14 56 31 80

Contactformulier

Taalkennis

Preference of contact

Veelgestelde vragen

General

One of the main features of our school is the multilingual and multicultural character of the education on offer.

Our Nursery cycle consists of a 3-year curriculum for children aged 3 to 6.

Our Primary school welcomes children from the age of 6 years over a 5-year curriculum. From Primary Year 1 onwards, all pupils study a second language.

The Secondary school offers a 7-year curriculum for students aged 11 to 18. From Year 1 onwards, all secondary school students study 3 languages. Secondary education is validated by the European Baccalaureate examinations at the end of year 7. The certificate awarded is fully recognised in all the countries of the European Union, as well as several others.

Interested families are welcome to visit us during our Open Day or contact the school Secretary for an appointment.

This is not regular practice. In exceptional cases and strict requirements, a payment plan can be agreed. For more information, contact schoolfees@esmol.be

The school does not offer any scholarships. 

The school cooperates with 2 external boarding schools, with transportation to and from school. Students can stay in the boarding school from Monday to Friday. 

More info:

Talentenhuis Turnhout: https://www.talententhuisturnhout.be

De Immert Leopoldsburg: www.immert.be 

 

Nursery & Primary

We encourage each pupil to select the language section of his/her mother tongue.

If this is not possible, we will assess each situation individually to see what are the best options for your child.

Viktor Lazlo - Sonia Dronnier

Chanteuse, actrice, romancière française

Als ik me de vraag stel hoe de Europese school mijn leven heeft beïnvloed en zelfs bepaald, kan ik het niet nalaten te denken aan die 'back-to-school' toespraak - ik moet elf jaar oud...

Lees meer

Gybels Jolene

Mede-zaakvoerder Euro Gijbels NV

De Europese School heeft me reeds als klein meisje laten kennismaken met de wereld. Door de vlotte, ongedwongen omgang met leerlingen, ouders, leerkrachten van alle nationaliteiten werden de fundamenten...

Lees meer

Van Noord Louke

Ik ben een leerling die is afgestudeerd aan een school op een eiland. Ik ben onlangs verhuisd naar België. ES Mol heeft mijn leven beïnvloed door mij in minder dan 5 maanden een nieuwe taal te...

Lees meer

Elodie Wellner

Ik ben in 2019 afgestudeerd aan ES Mol. In totaal heb ik vier geweldige jaren doorgebracht op de Nederlandse sectie van de school.  Mijn klas was een van de dingen die ik het leukst vond aan de...

Lees meer

Massimiliano De Angelis

Ik zat op de Europese School van Mol van 1968 tot 1976, toen ik mijn Europees Baccalaureaat behaalde.  Die jaren vormden de basis van de persoon die ik nu ben. Naar school gaan met leerlingen uit...

Lees meer